Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Kapoenen

kapoenen

 

 

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

 

Allerliefste kapoentjes, ook in het tweede semester dit jaar gidsen we jullie door de wondere wereld van de sprookjes! De leiding staat alvast te popelen om het tweede semester in te duiken! Met een goed humeur in de hand zijn jullie altijd welkom in kapoenenland!

 

Zaterdag 13 januari: De gelaarsde kat: 14u-16u30

Ooit al eens een kat gezien die voor geen gevecht terugdeinst? Die zelf niet bang is van water en die zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken is? Kom dan om 14u naar de lokalen, waar we deze speciale gast mogen verwelkomen!

 

Zaterdag 20 januari: De kleine zeemeermin: 14u-16u30

Help de zeemeermin haar prachtige zangstem terug te vinden, want de jaloerse zeeheks nam die van haar af. Oefen alvast jullie zangtalenten! Van 14u tot 16u30 aan de lokalen.

 

Zaterdag 27 januari: Mickey Mouse:14u-16u30

Minnie en Mickey Mouse zijn helemaal afgereisd vanuit Disneyland Parijs! De gastheer en gastvrouw van vandaag, nemen jullie mee doorheen hun vele avonturen. We kregen namelijk een telefoontje dat Pluto verdwenen is. Dankzij jullie hulp vinden we hem hopelijk snel terug! We verwachten jullie van 14u tot 16u30 aan de lokalen.

 

Zaterdag 3 februari: Alice in Wonderland: 14u-16u30

Vandaag vertoeven we in de wondere wereld van Alice en haar konijn. Onderweg komen we vele leuke (dieren)vriendjes tegen, de ene al wat gekker dan de andere! Breng dus ook gerust jouw vriendinnetje, buurmeisje, nichtje….mee! Van 14u tot 16u30 aan de lokalen!

 

Zaterdag 10 februari: Pinokkio: 14u-16u30

Liegebeesten onder jullie, wees gewaarschuwd! We kregen namelijk een telefoontje dat Pinokkio zijn neus zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo lang is geworden dat hij overal tegenaan botst, hij kan nog maar moeilijk buiten komen omdat alle vogels denken dat zijn neus een tak is, met alle scheetjes vandien….. Samen proberen we Pinokkio van zijn probleem af te helpen!

 

Zaterdag  17 - zondag 18 februari: Groepsweekend

Dit weekend gaan we op bezoek in het enige echte Sprookjesbos dat zich bevindt in Heuvelland! Omdat de andere Kerlingezen ook zo nieuwsgierig zijn, gaan zijn met ons mee! Verdere info over dit groepsweekend volgt nog!

 

Zaterdag 24 februari: Peter Pan: 14u-16u30

Zien jullie ook al die blinkertjes in de lucht? Ja, je leest het goed: Tinkerbell heeft haar elfenstof laten vallen en wij moeten het opvangen met een witte T-shirt! Haal maar jullie vuilste kleren uit de kleerkast! We verwachten jullie van 14u tot 16u30 aan de lokalen.

 

Zaterdag 3 maart: Filmvergadering: 18u30-20u30

Doe allemaal jullie schattigste pyjama of onesie aan want we zullen deze avond mega gezellig maken! Een goede film, lekkere chipjes en zachte dekentjes … meer hebben we niet nodig! Jullie zijn welkom in onze filmstudio aka lokalen van 18u30 tot 20u30.

 

Zaterdag 10 maart: Stadsspel: 14u-16u30

Vandaag trekken we erop uit en maken we ons op voor een scoutesk spel! Oefen alvast je talen want wat lopen daar veel toeristen rond! Van 14u tot 16u30 aan het standbeeld op de markt.

 

Zaterdag 17 maart: Lady en de vagebond – Spaghettiavond: 15u-17u30

Zorg maar dat jullie nog een plaatsje vrij hebben in jullie buik want vandaag spelen we een spel in Italiaanse stijl en daarna eten we overheerlijke spaghetti van de gidsen! Neem daarom 5 euro mee, nadien kunnen jullie ouders gerust ook aanschuiven voor een bord spaghetti! De vergadering start om 15u.

 

Zaterdag 24 maart: Geen vergadering   

OOOOOOH NEE!!! Geen vergadering? Sorry lieve schatjes, maar de leiding heeft ook andere verplichtingen. We zullen jullie missen, maar niet getreurd want volgende week spreken we al vroeg in de ochtend af!

 

 

Zaterdag 31 maart: Ochtendvergadering: 9u-11u

We starten de dag met een portie goeie ochtendgymnastiek en een gezond fitnessontbijtje! Trek jullie mooiste sportbroekjes aan, wij zijn alvast in vorm. We zullen onze spieren plezieren van 9u tot 11u aan de lokalen! #fit

 

Zaterdag 7 april: Talentenjacht: 14u-16u30

Doorheen het jaar hebben wij gemerkt dat jullie boordevol talent zitten. Dit is het moment om het beste van jullie zelf te geven, dus bereid een actje voor. Dat kan alles zijn, van een dansje tot een toneeltje, van goocheltruc tot waterballet (misschien iets minder praktisch in onze lokalen). Alleen of in groep, waar je jezelf het beste bij voelt! Kom ons verrassen met jullie originaliteit en creativiteit van 14u tot 16u30 in onze lokalen.

 

Zaterdag 14 april: Kapoenendag:14u-16u30

“1 2 3 4 kapoenendag kapoenendag, 1 2 3 4 kapoenendag kapoenendag is niet hier!”  Want de kapoenendag gaat ergens anders door, verdere info volgt nog! Kom verkleed als kapoen en laat je niet doen! Verdere info volgt nog!

 

Zaterdag 21 april: Piratenvergadering – Leidingwissel: 14u-16u30

Ohnee! De andere piraten hebben onze boot gekaapt. Van 14u tot 16u30 zullen zij het roer van ons overnemen. Braaf zijn liefste piraatjes!

 

Zaterdag 28 april: Bommavergadering: 14u-16u30

Het scoutsjaar zit er al weer bijna op. Wat hebben we toch allemaal meegemaakt, al die nieuwe levenservaringen en wijsheid. Grijze haren, rotte tanden, we lijken wel oma’s? Kom verkleed als bomma naar het rusthuis aka lokalen van 14u tot 16u30. #omasaandetop

 

Zaterdag 5 mei: Laatste vergadering :’( 18-20u

Omdat Kerlinga 50 jaar bestaat sluiten we het scoutsjaar in stijl af. We kijken met z’n allen naar een film, hopelijk niet te emotioneel want traantjes zullen al vloeien omdat we jullie zullen missen. Maar gelukkig vertrekken we binnen een maandje op kamp! #exicted 

Voor dit spectaculair evenement verwachten wij jullie om 18u aan onze lokalen. We vragen om €6 mee te brengen. In die prijs zit de inkom + een drankje + een hotdog. Ook de ouders en de broertjes en zusjes zijn van harte welkom! Aan jullie vragen we €2 inkom. (Om 21u speelt ook nog een volwassenenfilm)

De vergadering zal gedaan zijn omstreeks 20u. 

 

Graag een seintje indien je dochter niet kan komen, zo kunnen we op voorhand rekening houden met de spelletjes die we voorbereiden. Dit zijn onze gsm-nummers: 

 

Marie Van Biervliet: 0484/18 97 32  

Valerie Taets: 0479/84 18 44 

Eline Moeyaert: 0479/42 46 66 

Lise Mourisse: 0472/75 78 77

Tine Vercauteren: 0499/37 71 55  (takleidster)

 

Aarzel ook niet als er vragen zijn om ons een mailtje te sturen naar het volgende email adres
kapoenenkerlinga@gmail.com

 

 

Telelens_Kapoenen_sem_1.pdf Telelens kapoenen - Semester 1 (925.75 kb)